حصبه چه جور بیماری است ؟

بیماری حصبه ، تب تیفوئید یا روده نوعی عفونت است که از طریق باکتری سالمونا تیفی مورویوم به بدن منتقل شده و می تواند باعث تب و البته مشکلات دستگاه گوارش شود . تب حصبه بدون درمان سریع ، می تواند عوارض جدی و حتما مرگ را به همراه بیاورد . با این متن همراه باشید تا علل ، علائم ، نحوه انتقال و درمان بیماری تب حصبه یا تب روده را بررسی کنیم .

با ثبت درخواست ویزیت در منزل میتوانید جهت درمان انواع بیماری های خود اقدام کنید .

بیماری حصبه چیست ؟

تب حصبه عفونت جدی و مرگباری است که از باکتری سالمونلا تیفی ایجاد می ‌شود . این بیماری معمولا از طریق آب یا غذای آلوده سرایت می‌ کند ، به ‌این شکل که وقتی باکتری آن وارد دستگاه گوارش شود تکثیر شده و از آن ‌جا در جریان خون منتشر می ‌شود . شهرنشینی و تغییرات اقلیمی از جمله فاکتورهای بالقوه افزایش بار جهانی حصبه هستند . به‌ علاوه اینکه ، افزایش مقاومت به درمان آنتی‌ بیوتیک باعث سهولت انتشار و سرایت حصبه در جوامع فاقد آب آشامیدنی سالم یا امکانات بهداشتی می ‌شود . این بیماری بیشتر در کشورهای درحال توسعه و جهان سومی تهدید جدی برای سلامتی به‌ شمار می ‌آید .

نکته ( کلیک کنید : ساکشن در منزل )

 حصبه چه علائم و نشانه هایی دارد ؟

علائم اصلی نشان دهنده  تب حصبه عبارتند از

تب : دمای بالای بدن که به‌ تدریج روزانه بیشتر می ‌شود . حتما تب در ناحیه شکم و سر کودک را جدی بگیرید .

سردرد : دلایل سردرد مختلف بوده و حتما باید با علائم دیگر بررسی شود .

خستگی شدید : دلیل خستگی زیاد ممکن است بیماری عفونی مانند حصبه باشد .

یبوست : گاهی علت یبوست شدید عفونت است .

درد و گرفتگی عضلانی عمومی و سرفه از دیگر علائم بیماری تب حصبه می باشد .

با افزایش میزان عفونت ، اشتهای فرد کم شده و احساس مریضی ، شکم درد و اسهال به سراغش می ‌آیند . عده‌ ای هم دچار بثورات پوستی می‌ شوند. عدم درمان بیماری باعث تشدید علائم شده و ریسک عوارض خطرناک و مرگبار بیماری دو برابر می‌ شود .

بیماری حصبه چگونه منتقل می شود ؟

بیماری حصبه ، یا تب تیفوئید ، یک بیماری عفونی جدی است که توسط باکتری سالمونلا تیفی ایجاد می شود . این بیماری از طریق آب یا غذای آلوده به مدفوع شخص بیمار منتقل می شود .

باکتری سالمونلا تیفی در روده بزرگ فرد بیمار زندگی می کند . وقتی فرد بیمار مدفوع می کند ، باکتری ها وارد محیط می شوند . این باکتری ها می توانند در آب و غذا زنده بمانند و برای مدت طولانی در محیط باقی بمانند . بنا بر این افراد می توانند با خوردن یا آشامیدن آب یا غذای آلوده ، به بیماری حصبه مبتلا شوند . این باکتری ها همچنین می توانند از طریق تماس مستقیم با مدفوع شخص بیمار منتقل شوند .

بیماری حصبه چه عوارضی دارد ؟

در برخی موارد ، بیماری حصبه می تواند باعث عوارض جدی ، مانند سوراخ شدن روده ، خونریزی داخلی ، یا عفونت خون شود .

حصبه چگونه تشخیص داده می شود ؟

تشخیص بیماری حصبه معمولاً بر اساس علائم بیمار و معاینه فیزیکی انجام می شود . بنابراین پزشک با معاینه بیمار می تواند این بیماری را تشخیص دهد . گاهی در برخی مواقع آزمایش خون نیز می تواند برای تأیید تشخیص استفاده شود .

چگونه از ابتلا به بیماری حصبه پیشگیری کنیم ؟

پیشگیری از بیماری حصبه با رعایت بهداشت فردی و عمومی امکان پذیر است. این اقدامات عبارتند از :

شستن مکرر دست ها با آب و صابون

آشامیدن آب سالم

پختن کامل غذا

جلوگیری از تماس با افراد بیمار

در ادامه خلاصه ای از اقداماتی که برای پیشگیری از بیماری حصبه می توانید انجام دهید آورده شده است :

دست های خود را به طور مکرر با آب و صابون بشویید ، به خصوص قبل از غذا خوردن ، بعد از استفاده از توالت و بعد از دست زدن به حیوانات

آب آشامیدنی خود را از منابع مطمئن تهیه کنید

غذا را کاملاً بپزید

از تماس با افراد بیمار خودداری کنید

 

پاسخ بگذارید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوارکناری کشویی