برای انتخاب بهترین وکیل ابتدا باید با تعریف وکیل و وکالت آشنایی کامل داشت. وکیل در واقع به شخصی گفته می شود که به واسطه قرارداد وضع شده ما بین شخص حقیقی و یا حقوقی، مامور انجام کاری به خصوصی برای آن فرد می شود.
به طور خلاصه وکیل یک نوع نماینده برای فرد است که وظایف خاصی را بر عهده دارد. برای به رسمیت شناخته شدن وکیل باید یک قرارداد وکالت نیز وضع شده باشد.
وکالت در حوزه های مختلفی صورت می گیرد. به همین جهت برای انتخاب بهترین وکیل باید به دنبال بهترین وکیل در حوزه ی مربوطه گشت. یعنی وکیل مربوطه پرونده های موفق زیادی را در حوزه ی مربوطه انجام داده باشد. وکیل کیفری یکی از انواع وکالت می باشد.
برخی نکات مهم پیرامون قرارداد وکالت را بدانید!
لازم به ذکر است که برای آن که وکیل بتواند عملکرد قانونی و درستی داشته باشد، قرارداد وکالت باید به درستی تنظیم شده باشد.
اولین نکته پیرامون قرارداد وکالت این است که این قرارداد باید کاملا در چهارچوب قانون مدنی وضع شده باشد. همچنین قرارداد وکالت به هیچ عنوان نباید نظم عمومی را خدشه دار کند و مخالف اخلاق حسنه نباشد.
توجه داشته باشید که قرارداد وکالت را می توان در هر زمان فسخ کرد.
اگر قصد تهیه وکیل برای انجام کار خاصی دارید، نکته ی بسیار مهمی را باید توجه داشته باشید. شما فقط برای اموری می توانید وکیل داشته باشید که خودتان بتوانید آن ها را انجام دهید و منع قانونی برای امر مربوطه برای شما وجود نداشته باشد. افزون بر عدم منع قانونی برای شما، وکیل مربوطه نیز باید حتما اهلیت قانونی پیرامون موضوع مربوطه را داشته و منع خاصی نداشته باشد.
چطور بهترین وکیل مناسب برای وکالتمان را پیدا کنیم؟
به موجب برخی از دشواری های موجود در پرونده های کیفری و قضایی، کسب نتیجه ی مطلوب به کمک وکیل ملزم به داشتن خصوصیات خاص آن وکیل است. همواره باید وکیلی انتخاب کنید که تسلط کامل به قوانین پیرامون حوزه مربوطه داشته باشد. در واقع انتخاب بهترین برای امور وکالت موجب جلوگیری از اتلاف وقت نیز می گردد.
اما برای انتخاب وکیل باید برخی از خصوصیات آن وکیل را مورد بررسی قرار دهید. این خصوصیات شامل سطح تخصص وکیل، پایه وکالت وی، مدت زمان تجربه وکالت، حسن شهرت آن و رازداری، صداقت و امانت وی می باشد. برای انتخاب وکیل ملکی د رابتدا اطمینان داشته باشید که وکیل مورد نظر د راین زمینه اطلاعات کافی داشته باشد.
بررسی تخصص وکیل برای انتخاب وکیل
همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره داشتیم، برای انتخاب وکیل مناسب، مانند وکیل خانواده بهتر است وکیلی را انتخاب کنیم که حوزه ی وکالت وی مربوط به پرونده ی ما باشد. وکالت انواع مختلفی دارد که وکیل با تجربه در هر حوزه عموما کمک بهتری برای پرونده های مربوط به آن حوزه خواهد بود.
در واقع اگر وکلا تحصیلات تکمیلی وکالت را انجام دهند، دارای گرایش تحصیلی پیرامون یک حوزه خواهند بود. به همین جهت است که انتخاب وکیلی با گرایش تحصیلات تکمیلی مربوط به پرونده می تواند کمک خوبی باشد.
بررسی سطح پایه وکالت وکیل مورد نظر
به طور کلی در ایران سه دسته بندی عمومی برای وکلا وجود دارد. پایه وکالت وکیل در ایران شامل سه دسته وکیل پایه یک، وکیل پایه دو و کارآموز وکالت می باشد. توجه داشته باشید که نیازی نیز حتما برای هر پرونده ای فقط به دنبال وکیل پایه یک دادگستری باشید. بلکه انتخاب وکیل بر اساس سطح پایه وکالت آن باید متناسب با پرونده مربوطه انجام شود. یعنی شما باید پیچیدگی و نکات فنی پروندتان را بررسی کنید و بر حسب آن وکیل از سطح پایه وکالت را انتخاب کنید.
همچنین در نظر داشته باشید که برای پرونده های مختلف ممکن است که انتخاب وکیل دارای محدودیت باشد. به طور مثال وکیل پایه یک در برخی پرونده ها حق به عهده گیری وکالت را ندارد، به خصوص اگر وی در اوایل دوران وکالت خود باشد.
به موجب همین امر است که برای انتخاب بهترین وکیل حتما صلاحیت وکیل مربوطه را برای آن پرونده مورد بررسی قرار دهید.
برای انتخاب بهترین وکیل تجربه آن را بررسی کنید:
انتخاب وکیل پیرامون هر حوزه ای، پیچیدگی های خاص خود را دارد. یک وکیل با تجربه در طول زمان نکات و راهکار های زیادی را متوجه می شود. به همین جهت است که هر چقدر هم تخصص فرد برای پرونده ی شما مناسب باشد، تجربه ی عملی در وکالت یک موضوع مجزا خواهد بود. پس بدین منظور بهتر است تا سابقه ی کاری وی در حوزه های مختلف مورد بررسی قرار دهید. همچنین می توانید تعداد پرونده های موفق وی را در حوزه ی مربوطه بررسی قرار دهید.
بررسی حسن شهرت وکیل مورد نظر
در تمام مشاغل، حسن شهرت امری تاثیر گذار در انتخاب پیمانکاران و متخصصان مختلف است. وکیل و امر وکالت نیز از این موضوع مستثنی نیست. برای انتخاب وکیل مورد نظر می توانید درباره او با اشخاص و شرکت هایی که سابقه همکاری با ایشان را داشته اند، پرس و جو کنید.
البته ممکن است که به علت برخی دشمنی ها اطلاعات درستی پیرامون آن وکیل به دست شما نرسد، به همین جهت است که حتما از صحت اطلاعات دریافتی مطلع شوید.
بررسی رازداری، صداقت و امانت وکیل
به موجب برخی حساسیت ها پیرامون پرونده های قضایی و کیفری، امر رازداری و امانت توسط وکیل اهمیت بسیار بالایی دارد. به همین جهت است که جدای تمام ویژگی های دیگر، بررسی رازداری، صداقت و امانت وکیل نیز باید با جدیت انجام شود.
دلیل حساسیت این موضوع نیز اطمینان خاطر در زمان سپردن وکالت به وی است. چرا که در صورت عدم رازداری و امانت وکیل ممکن است اطلاعات مهم و حساس پرونده ی شما به نفع خودش استفاده کند. همچنین در صورت عدم رازداری وکیل، ممکن است وی با رقیب پرونده ی شما معامله کند و پرونده را به ضرر شما تمام نماید.
جمع بندی
وکیل در واقع به موجب قرارداد وکالت، مامور انجام امور خاصی برای موکل است. انتخاب بهترین وکیل به موجب بررسی موارد مختلف انجام می شود. انتخاب وکیل با تخصص و تحصیلات تکمیلی مرتبط با موضوع پرونده می تواند کمک بسزایی به حل آن کند.
رازداری و امانت در وکالت امری مهم و حائز اهمیت است. به همین جهت بررسی صداقت و رازداری وکیل مورد نظر از ضروریات انتخاب وی می باشد.